BAHAN-BAHAN :
1 Bungkus mee hoon - direndam hingga lembut
2 Biji bawang besar- ditumbuk
4 Ulas bawang putih - ditumbuk
6 Biji cili padi - ditumbuk
1 Genggam udang kering- ditumbuk
2 Sudu besar cili mesin
2 Pek kiub Maggi tom yam
5 Ekor sotong- dipotong bulat
2 Dada daging ayam- dipotong dadu
3 Keping fishcake
6 Biji fishball- goreng untuk hiasan
1 Cawan air
Garam
CARA-CARA :
1. Tumiskan bahan yang ditumbuk sehingga garing
2. Masukkan cili mesin dan gaul sehingga garing
3. Masukkan sotong, ayam, udang dan air
4. Gaul sehingga sotong, udang dan ayam empuk, kemudian masukkan kiub maggi tom yam dan garam.
5. Masukkan fishcake
6. Masukkan mee hoon dan gaul sehingga masak
7. Angkat, hias dan hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan