![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivhKXy675z2BHL0ohbyHGrg7NYHUqhS3CblF6zbpYvCBY_V4RGKhB3SmNUWeCy6XjvW7zgvB4HL_1aRvIO_QwABYbsarLr0eA_d8WTJZKbxlW0IqNhPdsExTCNDPJAKv-4RYudpiP8Nnu1/s320/mee+siam.jpg)
1 Bungkus mihun ( Direndam dan tuskan )
200 gram sotong ( Dihiris nipis )
100 gram udang ( Di buang kulit )
1 Peket bebola ikan
200 gram sawi
1\2 cawan stok ayam
Minyak masak
Garam secukup rasa
Bahan B ( Ditumbuk )
25 biji cili api
5 biji cili merah
3 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
Segenggam ikan bilis
Cara Membuat :
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang ditumbuk
2. Masukkan sotong , udang dan bebola ikan , kacau rata
3. Sudah masak masukkan garam dan air stok ayam
4. Masukkan sawi dan mihun . Kacau rata sehinnga sebati
5. Masak sehingga mihun lembut , kemudian angkat dan hidangkan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan