PETUA, KISAH MISTERI, RENCAH HIDUP & SUKA SUKA

Ahad, 16 Ogos 2009

::..HappY Birthday Alya DafienaH @ 15/08/2009..::

Hari ni genap 3 tahun umur my little princess " Alya Dafienah " nama manja dia BABY DIEQNA .......tapi Cik Ieta panggil dia AJ ( Angelina Jolie ) sebab kononnya bibir DIEQNA iras2 pelakon tu...hehehe
Sekejap aje dah rasa cepat masa berlalu... silap2 tup2 dah nak kawin anak dara aku...hahaha.. apabila anak meningkat umur sekaligus mengingatkan aku bahawa umur aku turut meningkat macam dia..hehehe. Harap2 aku panjang umur untuk melihat anak2 aku membesar dan berkeluarga..amin..
Secara ringkasnya, tahun ni aku dan hubby tak wat majlis besar2an coz maklum aje lah musim penyakit H1N1....takuttt...kami menyambut sekadar biasa2 ajer.. yg dia dok peluk tu sebenarnya teddy bear yang dady dia belikan tadi...besar daripada dia tapi berat dieqna lagi lah..hahaha. Aku punya hadiah untuk dieqna..? Adaa...aku bagi dia gelang kristal....sesuai untuk dipakai pada hari raya nanti.....kiranya 2 in 1 lah....hehehe

Kebetulan pada malam tu mak long Biah ( kakak hubby ) ada nak wat sedikit kenduri doa selamat so kami join sekali lah celebrate birthday Dieqna kt sana.. adalah sikit pic yang sempat aku amik...jemputan hanya adik beradik dan sepupu terdekat jer... Menu kenduri malam tadi simple jer...asam pedas ikan parang ( of course lah org Melaka asam pedas tak tinggal ), sambal sotong, sayur kangkung goreng bercili dan pencuci mulut buah tembikai...ini menu mak long yang masak dan aku punya menu...Kupang Masak Black Pepper...sedapppp..hehehe
Lepas xtvt doa dan makan2..apa lagi kanak2 ribena mula lah memeriahkan suasana. Dah macam malam raya pulak aku rasa. Riuh rendah macam rumah org kenduri kawin pun ada gak...yg kanak2 dgn xtvt lasak diaorg berlari2 dan berkejaran...yang ibubapa ni dok sembang pasal kegiatan harian dan juga bisnes...maklumlah jarang2 jumpa walaupun dok dlm negeri yang sama....tapi mmg best bila sesekali berkumpul macam ni...
Oklah..itu aje coretan aku kali ini..
Bye n taking care...........

6 ulasan:

  1. wah AJ happy birthday...semoga pnjg usia,sihat selalu & kekal cantik bibir yg mongel...sedap menu iyer...xpe cik ieta memahami adakalanya kita perlu celebrate bersama keluarga jer...anyway peluk cium utk AJ bukan utk mumy or apaknya...huahuahua...

    BalasPadam
  2. ngaa.puji masakan sendiri.

    BalasPadam
  3. hapy besday to princess dieqna..smakin comel lote cam emaknye...pipi gebuuuuuuu....

    BalasPadam
  4. cedapppnye kek tuh....wahhh, meriah btul sambut besday. hehe..

    BalasPadam
  5. +akufobia+ : sape lagi nk puji kalau buka kita sendiri...ahaks..
    pinkgurl : hehehe..tq3x...pipi anak gebuuuu..mak dia debommm...hahaha
    cookiemonster : sedap hingga jilat jari...hehehe
    salam perkenalan

    BalasPadam