PETUA, KISAH MISTERI, RENCAH HIDUP & SUKA SUKA

Jumaat, 15 Julai 2011

RESEPI : PUYUH GORENG WAKAF CHE YEH

BAHAN-BAHAN A :

3 ekor burung puyuh
5 ulas bawang merah- di kisar
3 ulas bawang putih- di kisar
1 inci halia- di kisar
1 batang serai- di kisar

BAHAN B :

200 gm serbuk jintan manis
150 gm serebuk ketumbar
200 gm serbuk rempah beriyani
150 gm serbuk rempah kari
100 gm serbuk rempah kurma
garam , gula secukup rasa

CARA MENYEDIAKAN :

1. Bersihkan burung puyuh dan toskan

2. Satukan kesemua bahan-bahan A dan B

3. Kemudian gaulkan bersama dengan burung puyuh dan perapkan selama 2 jam

4. Akhir sekali panaskan minyak dan goreng sehingga garing

Tiada ulasan:

Catat Ulasan