PETUA, KISAH MISTERI, RENCAH HIDUP & SUKA SUKA

Khamis, 4 Ogos 2011

PETUA : PELARIS PERNIAGAAN

Di dalam Al Quran banyak di sebut tentang rezeki, salah satunya terdapat dalam surah At-Taubah ( Pengampunan ) ayat 111 . Selalulah membaca ayat ni tidak kira di mana kita berada kecuali di tempat yang kotor, seelok-eloknya kita perbanyakkan membaca di tempat kita berniaga dan bermohonlah kepada Allah supaya dimurahkan rezeki .

SURAH AT-TAUBAH AYAT 111

INNALLAHASYTARA MINAL-MU-MININA AN-FUSAHUM WA AMWALAHUM BI ANNA LAHUMUL-JANNAH, YUQATILUNA FI SABILILLAHI FA YAQTULUNA WA YUQTALUNA WA'DAN 'ALAIHI HAQQAN FIT TURATI WAL INJILI WAL-QUR'AN, WA MAN AUFA BI 'AHDIHI MINALLAHI FAS-TABSYIRU BI BAY 'IKUMUL-LAZI BAYA 'TUM BIH, WA ZALIKA HUWAL-FAUZUL-'AZIM .
( Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mukmin, diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah ; lalu mereka membunuh atau terbunuh. ( Itu telah menjadi ) janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Quran. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya ( selain ) dari Allah ? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan